Till mina älskade som behöver det bäst!

Jesper & Rebecca, Dennis, Ninni & Isak, Sofie, David, Hanna, Boel & Alva!

lördag 26 december 2009

Tant Lydias Kaka

En okänd klassiker :)

150 gr margarin/smör
1 ½ dl socker
1 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dessertskedar grädde eller mjölk
fyllning rivna äppel o socker (funkar med äppelmos också)

Rör smör o socker poröst (inte sådär jättelänge) – tillsätt ägget, mjölet blandat med bakpulvret. 2/3 plattas ut i smord o bröad form. Platta ut med handen o tryck upp lite på sidorna. Ös på rivna äppel o socker, eller lägg i äppelmos. Rulla sedan 9 små bollar av degen och lägg över, det blir skitsnyggt! Grädda i 200 gr i 30 min, inte allt för långt upp i ugnen. Sikta över lite florsocker när den kallnat!
God som den är eller med vaniljsås. Tål dessutom att frysas J

Det här receptet fick min mamma av tant Tyra på husmorsgymnastiken när jag var liten!

1 kommentar:

  1. Tant Lydias kaka bakade mamma när jag var barn (jag är drygt 60 nu). Undrade just om receptet fanns på nätet och det fanns det ju. Jag tror att mamma använde persikopuré. Det lyste snyggt orange mellan bollarna. Den var jättegod och nu har jag ju receptet så nu skall jag pröva.

    SvaraRadera