Godare än vi trodde - kan varieras med flera olika ingredienser.
Receptet är för fyra personer.
2 rödlökar, i klyftor eller grova bitar
2 vitlöksklyftor, hackade eller pressade
olivolja till stekning
1 aubergine, tärnad
1 squash, tärnad
1 paprika, gul eller orange eller röd, tärnad
2 burkar/paket krossade tomater, gärna med smak oregano basilika
2 dl kalamataoliver
2 dl vatten
2 msk fond, typ kalvfond eller nåt. Ej nödvändigt.
2 msk tomatpuré, eller chilisås, eller ketchup i nödfall
2 tsk salt
peppar
ca 500 gr chorizo, eller annan kryddig korv. Kan bytas mot kassler, eller annan riktigt mager korv. Wienerkorv i slantar funkar säkert också. Vi körde med fisktärningar och räkor!
1. Skala och hacka löken.Hacka resten av grönsakerna. Bryn löken i lite matfett på svag värme. Lägg i grönsakerna o låt fräsa med ett par minuter.
2. Lägg i resten av ingredienserna och kryddorna.
Låt småkoka utan lock ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera med vitlöksbröd eller bondbröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar