
En klassiker!
Receptet är för fyra personer.
500 gram nötfärs
1 st gul lök, rätt stor
2 msk matfett
1 burk krossade tomater
4-6 msk chilisås
1 tsk fond, typ kalvfond eller nåt. Ej nödvändigt.
1 tsk chili (blir rätt hett beroende på vilken sorts chilikrydda du använder
1-3 vitlöksklyftor
salt och peppar
1 burk vita bönor, kokta
Om man vill: Använd viltfärs. Pytsa i ölkorv, eller italiensk salami i små små skivor. Grillad paprika funkar också (men lägg i på slutet). Lägg gärna i en massa olika sorters bönor, glöm inte skölja dem noga först bara. Svamp är också gott i.
1. Skala och hacka löken. Bryn löken i lite matfett på svag värme. Rör ner köttfärsen. Bryn också chilikryddan. Bryn alltsammans några minuter.
2. Lägg i resten av ingredienserna och kryddorna utom bönorna. Låt småkoka utan lock ca 10 minuter. Häll i bönorna och smaka av med salt och peppar.
3. Låt alltsammans bli genomvarmt.
Servera med tortillachips och lite gräddfil om du vill, eller grönsallad och vitlöksbröd. Om man vill kan man också koka ris till.
Variera med olika sorters bönor, majs går också bra att ha i. Extra gott? Klipp ner ett par ölkorvar i grytan! Gärna med chilismak, och låt dem koka med.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar