Till mina älskade som behöver det bäst!

Jesper & Rebecca, Dennis, Ninni & Isak, Sofie, David, Hanna, Boel & Alva!

lördag 26 december 2009

Dennis special


Variera mera !

Hemmagjorda hamburgare är inte svårt att göra, och blir så mycket godare.

250 g nötfärs
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymalen (=några drag med pepparkvarnen. Det blir gott även med blandade pepparsorter)
smör till stekning
mozzarella
Hamburgerbröd, sallad, tomat, dressing, ev. strips/ hemmagjorda potatisklyftor - i så fall - börja med dem!

1, Sätt ungen på 225 gr
2. Rör färsen med salt och peppar tills allt är blandat och den håller ihop.
3. Dela färsen i 2 delar, forma till hamburgare.
4. Stek hamburgarna 3–4 minuter på varje sida i smör/milda.

När hamburgarna är klara, lägg dem i en liten form. Lägg på skivad mozzarella, och låt dem stå i ugnen ca 4-5 min så att osten smälter. Passas!

Sen är det bara att mecka ihop det du gillar. Vill du ha pommes till får du se till att den är klar innan du gör hamburgarna klara.

Annat gott på hamburgare är:
Stekt bacon och ost tomat-salsa från tex-mex-hyllan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar