100 gr vit choklad
100 gr smör eller margarin
2 dl socker
150 gr kesella lätt
2,5 dl vetemjöl
saft och skal av en halv citron
2 tsk vanilljsocker
1 tsk bakpulver
Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter. Smält chokladen i vattenbad, eller på låg effekt i mikron (rör med jämna mellanrum). Smält smöret på låg värme i en kastrull. Rör socker och kesella till en jämn smet. Tillsätt därefter smör och choklad. Blanda noga. Riv citronskalet och pressa därefter ur saften.
Blanda ner det i smeten. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och rör ner i smeten lite i taget.
Häll smeten i formen, grädda i 25 minuter i 200 gr.
Chokladen kan bytas mot mörk!
Servera med frukt, bär, lite grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar