Godare än jag trodde - het med sting!
ca 1 kg sötpotatis i bitar
1 gul lök, hackad
1 vitlök solo eller 2 klyftor vanlig vitlök, hackade
raps- eller solrosolja
1 msk curry
1 liter vatten
grönsaksfond, ett par matskedar (beroende på vilken sort)
2 1/2 dl mellangrädde, eller vispgrädde & mjölk
1 msk citronsaft
1 tks sambal oelek
salt
Att toppa soppan med:
turkisk youghurt
torrostade jordnötter eller cashewnötter
bladpersilja, eller mynta
Fräs sötpotatis, gul lök, vitlök i olja. Låt curryn fräsa med på slutet. Ös i vatten och fond. Låt koka under lock ca 15 minuter tills potatisen är mjuk.
Mixa soppan slät med grädde och citronsaft. Smaka av med sambal oelek och salt. Låt koka ett par minuter.
servera med yoghurt, nötter och persilja, gärna med gott bröd till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar