Rostad sötpotatis
4 sötpotatis
lite rapsolja
salt
sydafrikansk bbq-sås
2 tomater, gärna plommon.
0,25 dl strösocker
1 msk rödvinsvinäger
0,25 dl vatten
Rivet citronskal, från ca 1/4 citron
0,5 msk citronsaft
1 msk kinesisk soja
1 msk worcestersås
0,25 dl mörk sirap
0,5 tesked torkad koriander
lite spiskummin
0,5 dl sweet chilisås (sist)
Kryddig kyckling
1 kg kyckingfilé (eller lårkycklingfiléer)
Kryddblandning:
0,5 msk salt
1 msk spiskummin
0,5 msk gurkmeja
1/4 msk kanel, mald
1/4 msk kardemumma, mald
1 msk paprikapulver, gärna "smoked"
rapsolja att steka i
Sallad
0,5 rödlök
0,5 citron, rivet skal
svarta oliver
lite hackad färsk mynta
1 romansallad
150 g fetaost
lite rapsolja, kallpressad
ev: gurka, rädisor i skivor
Mango chutney som tillbehör, gärna kryddig.
Sätt ugnen på 225 gr.
1. bbq-sås. Tärna tomaterna, lägg i en liten gryta. Tillsätt alla övriga ingredienser, utom sweet chili-såsen. Låt koka ca 15 minuter. Ta av från värmen, tillsätt sweet-chilisåsen, mixa med mixerstav.
2. Skär sötpotatisen i klyftor. Blanda i lite rapsolja, rosta i ugnen ca 20 minuter. Salta, gärna med flingsalt.
3. Blanda kryddblandningen, skär filéerna. Först i tunnare skivor, dela sedan dessa. Strö över lite av kryddblandningen, stek gyllene i rapsolja.
4. Gör salladen. Blanda rivet citronskal med lite finhackad mynta, och rapsolja. Skiva rödlöken tunt. Skär fetaosten i tärningar, och salladen i ganska grova bitar. varva. Ös kryddoljan över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar