Till mina älskade som behöver det bäst!

Jesper & Rebecca, Dennis, Ninni & Isak, Sofie, David, Hanna, Boel & Alva!

onsdag 15 april 2015

kryddig kyckling med sötpotatis och bbq-sås

lite ombyggt recept :)

Rostad sötpotatis
4 sötpotatis
lite rapsolja
salt

sydafrikansk bbq-sås
2 tomater, gärna plommon.
0,25 dl strösocker
1 msk rödvinsvinäger
0,25 dl vatten
Rivet citronskal, från ca 1/4 citron
0,5 msk citronsaft
1 msk kinesisk soja
1 msk worcestersås
0,25 dl mörk sirap
0,5 tesked torkad koriander
lite spiskummin

0,5 dl sweet chilisås (sist)

Kryddig kyckling
1 kg kyckingfilé (eller lårkycklingfiléer)
Kryddblandning:
0,5 msk salt
1 msk spiskummin
0,5 msk gurkmeja
1/4 msk kanel, mald
1/4 msk kardemumma, mald
1 msk paprikapulver, gärna "smoked"

rapsolja att steka i

Sallad
0,5 rödlök
0,5 citron, rivet skal
svarta oliver
lite hackad färsk mynta
1 romansallad
150 g fetaost
lite rapsolja, kallpressad
ev: gurka, rädisor i skivor

Mango chutney som tillbehör, gärna kryddig. 

Sätt ugnen på 225 gr.

1. bbq-sås. Tärna tomaterna, lägg i en liten gryta. Tillsätt alla övriga ingredienser, utom sweet chili-såsen. Låt koka ca 15 minuter. Ta av från värmen, tillsätt sweet-chilisåsen, mixa med mixerstav. 

2. Skär sötpotatisen i klyftor. Blanda i lite rapsolja, rosta i ugnen ca 20 minuter. Salta, gärna med flingsalt. 

3. Blanda kryddblandningen, skär filéerna. Först i tunnare skivor, dela sedan dessa. Strö över lite av  kryddblandningen, stek gyllene i rapsolja. 

4. Gör salladen. Blanda rivet citronskal med lite finhackad mynta, och rapsolja. Skiva rödlöken tunt. Skär fetaosten i tärningar, och salladen i ganska grova bitar. varva. Ös kryddoljan över. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar