En rejäl näve ramslök
200 gr mandel (eller solrosfrö, pinjenötter, eller andra nötter)
lite citron
salt
svartpeppar
fnriven ost, typ västerbotten eller annan med mycket smak i. Cirka 2 dl tror jag att jag hade.
kallpressad rapsolja, gärna en smakrik. ca 2 dl (kan bytas mot olivolja, men då får man annan smak)
Tvätta av ramslöken och torka den på en ren handduk. Du kan använda både bladen, stjälkarna och blommorna. Riv osten i matberedaren. Byt till kniven i matberedaren. Lägg i grovt skuren ramslök, lite salt, svartpepparn, 1-2 tsk citronsaft och sötmandel.
Hacka tills det är ganska fint, men lite bitar kvar i. Tillsätt oljan lite i taget tills du tycker du fått en fin konsistens, den ska vara lite såsig men inte för lös.
Ramslök går att frysa, om du vill spara!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar