500 gr nötfärs
1/4 hackad gul lök
3 klyftor vitlök, hackade
2 teskedar färskriven ingefära
ris att servera till
Sås
0,7 dl ljus soja
2 matskedar brunt socker (kan minskas lite)
2 matskedar kinesiskt vin/sherry
2 matskedar gochujang (koreansk chilipasta, finns på bl.a. Willys) (kan minskas)
2 teskedar sesamolja
nymald svartpeppar
2 teskedar majsstärkelse
Grönsaksfräs
1 tesked olivolja
1 stor squash, skivad
1 röd paprika, i smala stavar
.. eller någon annan grönsak du gillar!
Garnering
vårlök
sesamfrö
Koka riset. Blanda såsen i en skål, sätt åt sidan.
Bryn köttfärs och lök. Tillsätt vitlök och ingefära, fräs ytterligare 30 sekunder. Har du överflödigt fett, ta bort det.
Tillsätt såsen och låt koka, låt den reducera 5-10 minuter eller tills den är lagom tjock. Smaka av med mer chilipasta om du vill ha den starkare.
Fräs grönsakerna i olivolja.
Servera upplagt i en skål, med riset i botten och toppat med vårlök och sesamfrö.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar