Till mina älskade som behöver det bäst!

Jesper & Rebecca, Dennis, Ninni & Isak, Sofie, David, Hanna, Boel & Alva!

onsdag 8 juli 2020

Koreansk biff

Ett recept som är hyfsat enkelt, och så himla gott!

500 gr nötfärs
1/4 hackad gul lök
3 klyftor vitlök, hackade
2 teskedar färskriven ingefära

ris att servera till

Sås
0,7 dl ljus soja
2 matskedar brunt socker (kan minskas lite) 
2 matskedar kinesiskt vin/sherry
2 matskedar gochujang (koreansk chilipasta, finns på bl.a. Willys) (kan minskas)
2 teskedar sesamolja
nymald svartpeppar
2 teskedar majsstärkelse

Grönsaksfräs
1 tesked olivolja
1 stor squash, skivad
1 röd paprika, i smala stavar
.. eller någon annan grönsak du gillar! 

Garnering
vårlök
sesamfrö

Koka riset. Blanda såsen i en skål, sätt åt sidan. 
Bryn köttfärs och lök. Tillsätt vitlök och ingefära, fräs ytterligare 30 sekunder. Har du överflödigt fett, ta bort det. 
Tillsätt såsen och låt koka, låt den reducera 5-10 minuter eller tills den är lagom tjock. Smaka av med mer chilipasta om du vill ha den starkare. 
Fräs grönsakerna i olivolja. 

Servera upplagt i en skål, med riset i botten och toppat med vårlök och sesamfrö.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar