7,5 dl höns- eller grönsaksbuljong
25 gr smör
2 schalottenlökar, fint hackade
1 vitlöksklyfta, fint hackad
timjan, gärna färsk
200 gr risottoris
2 dl vitt vin
200 gr squash i cm-stora tärningar
4 toppade matskedar färskriven parmesan, + lite extra till servering
Finrivet skal från 1 citron, samt 1 msk citronsaft
nymald svartpeppar.
Koka upp buljongen, håll den varm. Smält smöret, fräs charlottenlök, vitlök och timjan 1-2 minuter. Tillsätt ris och fräs tills allt ris är glansigt av smöret. Tillsätt vin, koka tills det kokat in. Tillsätt sedan buljongen lite i taget. Rör ofta! När du tillsatt hälften av buljongen, tillsätt squashen, låt koka in och tillsätt sedan resten av buljongen. Låt koka tills riset är mjukt, men har lite kärna kvar.
Rör ner parmesan, citronskal och citronsaft. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Servera med lite färsk parmesan över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar