Det här receptet funkar på både benfri kotlettbit, ytterfilé, fläskfilé eller kycklingfilé. använd stekpanna med lock eller stekgryta!
600 gr kött
ölkorv eller salami
Fetaost
lök, gärna charlottenlök. En bit purjolök istället för charlottenlök blir också gott! Skölj o fixa till en hel, frys halva.
paprika (även gott med grillad på burk)
champinjoner - om man vill
1-2 dl vitt vin
1 burk creme fraiche eller lite matlagningsgrädde blandat med lite flytande buljong, chilisås eller 1 tsk sambal oelek + tomatpuré, salt & peppar.
Skär köttet i lagom bitar, sedan en ficka i det som du fyller med salami och fetaostbit, salta o peppra. Köttet kan också skäras i tunna skivor och rullas ihop med fyllningen.
Stek köttet tills det får lite färg. Tillsätt löken, låt fräsa med en stund. Har du färska paprika? Låt den steka med en stund. Champinjoner? Samma sak.
Slå på 1-2 dl vitt vin, lägg på locket och låt ångkoka tills köttet är genomstekt.
När köttet är klart, lyft av locket och rör ner creme fraiche eller grädd-blandningen. Båda funkar.
Serveras med ris, pasta eller klyftpotatis och en fräsch sallad!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar