gott- och nyttigt!
Dinkel är ett urvete och innehåller lite mer smak och "stuns" än vanligt vetemjöl. Prova vetja!
Deg
25 gr jäst
2 1/2 dl ljummet vatten (37 °C)
1/2 tsk salt
2 msk olja
6-7 dl dinkelmjöl
Smula jästen i en degbunke. Tillsätt salt, rör ut jästen i saltet. Häll i ljummet vatten. Tillsätt olja och det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg och låt jäsa minst en timme, gärna längre. Täck bunken med plastfilm så får du en saftigare deg.
Fyllning
1 burk färdig pastasås, vilken som helst egentligen... typ Dolmio
200 gr riven ost
1 gul eller röd lök (hackad, gärna stekt på svag svag värme tills den är genomskinlig)
100 gr parmaskinka (eller något annat rökt, salami, ölkorv, chorizo?)
100 gr groddar, kanske solrosfrö? och färsk basilika
annat gott är kronärtskockor, ostar, svamp, knaperstekt bacon, paprika osv..
Kavla ut degen, lägg på plåt klädd med bakplåtspapper. Bre ut tomatsåsen, strö över osten. Grädda i 200 ° ca 15 min. Lägg på skinka, groddar och basilika, servera direkt. Gärna lite peppar direkt från pepparkvarnen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar