gott till kötträtter, pasta - det mesta!!
Riktig höstmat!
8 potatisar
2 rödlökar
2 morötter
2 palsternackor
1/2 litet vitkålshuvud
Salt & peppar
5 msk rapsolja
2 msk hackad persilja
1 msk dijonsenap
Sätt ugnen på 225 gr, och sätt in en långpanna i ugnen.
Skala potatis, lök och rotfrukter. Ansa vitkålen.
Skär potatis och rotfrukter i klyftor/breda stavar. Blanda med salt, peppar och 2 msk av oljan. Lägg allt i den förvärmda långpannan och rosta cirka 15 minuter i ugnen.
Skär löken i klyftor och vitkålen i tärningar. Blanda ner i långpannan, rosta ytterligare 10 minuter.
Om du vill kan du stoppa här! Vill du ha mer smak? Fortsätt :)
Blanda resten av oljan med dijonsenap, vänd ner dressingen i de varma rotfrukterna när de är klara. Smaka av med salt o peppar om det behövs.
Servera med kyckling, lax, biffar, revben... eller nåt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar