800 gr kycklingfilé eller kycklinglårfilé (inte jättenoga)
8 skivor salami (eller ölkorv, skinka etc.)
2-4 potatisar
2 tomater
2-4 charlottenlökar eller annan god lök
1/2 - 1 paprika
1 squash (kan bytas mot ngt annat!)
ett par skivor parmesan eller annan ost - frivilligt
1 msk soja
2 msk olivolja
1-2 tsk rosmarin eller timjan
1/2 dl vitt eller rött vin (kan uteslutas, eller bytas ut mot matlagningsvin)
Sätt ugnen på 200 gr.
blanda soja, olivolja, rosmarin eller timjan och en skvätt vin om du har i en plastpåse. Kycklingfilé? Skär en ficka i varje filé. Lårfilé? Ta bort det mesta av ev. fett. Lägg i påsen och se till att all kyckling får marinad på sig. Spara påsen med resten av marinaden.
Ta upp kycklingen. Lägg en halv skiva salami varje bit kycklingkött. Lägg i mitten på en smord form, eller form med galler i botten om du har.
Skölj grönsakerna, skär sedan i lagom bitar. Löken i halvor om liten lök, annars klyftor. Potatisen i grova klyftor. Paprika i grova bitar. Squash i rätt grova skivor. Lägg i påsen med marinad, vänd, och lägg sedan i formen. Lägg grönsakerna runt köttet.
Dela tomaterna i halvor, lägg en liten skiva parmesan eller annan ost med mycket smak i på tomathalvorna. Lägg i formen med de andra grönsakerna.
Låt allt stå i ugnen 30-40 minuter, klart! Lite flingsalt och nymald peppar över :)
Snabbmat med lite disk! Nyttigt som attan, smalt och energirikt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar