Mera vintermat! Det här är en rätt snabb middag, du bestämmer själv hur starka du vill ha biffarna genom att lägga i mer eller mindre sambal oelek.. väljer du mild eller starkar ajvar varierar smaken också. Lite paprika och purjolök bryter fint mot biffarna.
1-2 morötter
1 palsternacka
1 purjolök
20 st champinjoner
0.5 paprika röd
1 msk rapsolja
1 kg potatis (helst King Edward)
lite mjölk, salt, peppar & mjuka milda
400 gram mager nötfärs
salt
2 msk ströbröd
0,5 dl mellanmjölk, ev låglaktos
1 st ägg
1 msk mjuka
0.5 dl ajvar relish
1 tsk sambal oelek
Skala potatisen och skär i bitar. Koka mjuk, gör sedan potatismos på den när den är klar.
Under tiden: Sätt ugnen på 150 grader. Blanda ägg, ströbröd, 0,5 dl mjölk, ajvar reilish, sambal oelek och salt. Rör ner köttfärsen. Forma biffar, stek dem så att de får fin färg. Lägg i form, låt dem bli klara i ugnen. (15-20 minuter)
Skala och skiva morot och palsternacka i ganska tunna långa bitar. Dela purjon i grova ringar. Rensa champinjonerna och dela dem om det behövs. Skär paprikan i bitar. Fräs grönsakerna i olja i en wokpanna eller stekpanna. Slå gärna lite sojasås över när det är klart, det räcker med lite för att smaksätta!
Servera med lite lingon & gurka, gärna lite färska grönsaker också.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar