Himmelskt gott!
Lövbiff
Bacon (en skiva till varje lövbiff)
1 lök (gul, liten purjo, eller ett par charlottenlökar funkar)
1 morot
Fransk senap (eller provensalsk)
Små inlagda gurkor, cornichoner, eller syltlök
Kalvfond på flaska (Bongs är god)
Tomatpuré (kan ersättas med lite mustig chilisås)
2-3 dl grädde
gelé
Tandpetare
Skala o skiva löken. Skala och dela moroten i små stavar.
Bred lite senap på lövbiffarna, ca en tesked på varje. Får du tag i jättestora lövbiffar kan du dela dem i två delar. Lägg på en skiva bacon (vi körde kotlettbacon). Lägg på lite lök, mmorot, och en gurka/syltlök. Rulla ihop och fäst med tandpetare. Salta & peppra, bryn dem runt om. Lägg rulladerna i en gryta. (steker du dem i en större stekpanna med lock eller stekgryta funkar det också).
Ös på vatten så att det nästan täcker (packa dem innan). Har du lök och morötter över? Släng i dem också. Ös på ett par matskedar kalvfond, och en matsked tomatpuré.
Låt småkoka under lock 30-45 minuter tills kötet är mört. Du känner när tandpetarna lossnar. Ta en del av buljongen i en annan gryta, den får gärna koka ihop om du har tid. Tillsätt grädde, lite gelé, salt & peppar. Smaka av. Red med lite vetemjöl utrört i kallt vatten om det behövs. Servera med kokt potatis eller hemgjorda potatisklyftor, gärna lite sockerärtor eller bönor och en fräsch sallad.
Tack för receptet! Det blev hur gott som helst!
SvaraRadera