God skivad som stek, eller ännu hellre, gör den dagen innan och grilla sedan skivorna! Receptet räcker till 8 pers
2 1/2 kg hel fläskkarré (hel benfri bit)
3 msk salt
2 msk malen ingefära
1 msk svartpeppar eller pepparmix
1 burk/flaska hoisinsås (ca 250 ml)
Stekpåse
Torka av fläskkarrén. Blanda salt, ingefära och peppar. Gnid in köttet med kryddorna. Lägg köttet i en stekpåse. Häll i hoisinsåsen. Vänd runt så att såsen täcker runt om.
Sätt ugnen på 150 °C. Lägg stekpåsen med karrén på ugnsplåt. Sätt in en stektermometer i köttet. Tillaga ca 1 timme och 45 minuter, tills innertemperaturen är minst 65 °C. (gärna lite längre om du ska äta direkt)
Ta ut och låt svalna om du tänker grilla köttet. Lägg stekpåsen (som nu är spröd) i bunke. Spara såsen! Skiva när du ska grilla, pensla med såsen.
Äta som stek? Skiva och servera med såsen som sky, ugnsstekta rotfrukter & potatisklyftor.
Längtar efter nya recept!!!
SvaraRaderaKramisar Kim