Tack Dennis! Vi modifierade grundreceptet lite :)
800 gram fläskfilé, ytterfilé eller benfri kotlettrad. Ta det kött som ser fräschast ut!
4 dl crème fraiche
3 msk Touch of Taste Kantarellfond
20 st körsbärstomater
1,5 msk timjan, grovhackad färsk, eller torkad (men då räcker det med 2 tsk)
2 burkar kantareller, konserverade
1 liten ask bacon i tärningar
Skär köttet i centimetertjocka skivor, om du valt benfri kotlettrad kan du dela den en gång på längden också. Skölj kantarellerna i ett durkslag i iskallt vatten, låt rinna av. Krydda med salt o peppar, stek i en panna tillsammans med kantarellerna tills de är gyllenbruna.
Slå över crème fraiche , kantarellfond och tomater, timjan om torkad, rör om och låt småkoka i några minuter. Ytterfilé och fläskkotlett behöver koka lite längre. Smaka av med peppar och salt.
Fräs bacontärningarna, strö över innan du serverar.
Servera med sallad, gärna egna potatisklyftor med lite timjan. (Funkar med ris & brocoli också :)
Hej Tina Jättekul med din blogg. Vet att du lagar underbar mat och har fått många bra recept ifrån dig. Lägger upp dig på min blogg så att fler hittar till dig. Kramisar Kim (författaren Kim M. Kimselius
SvaraRaderaLåter jättegott, ska prova när jag får främmat.
SvaraRaderaOch bra att du skriver "burkar" kantareller för de kantareller som brukar finnas här i skogen äter vildsvinen upp.Men de ska ju leva de också men helst inte i min trädgård.
Inga-Lill Strannemalm