Blev så gott så det är bäst att fnatta ner det :) Går hyfsat fort att göra, ungefär lika lång tid som att koka riset/potatisen.
1 zucchini, gärna gul
2 små rödlökar
2 klyftor vitlök
ca 15-20 färska champinjoner
2 tomater
lite färsk timjan, basilika etc
1 msk tomatpuré
ca 3 dl vitt torrt vin
lite grönsaksfond
ca 2 dl vispgrädde
ca 1 dl creme fraiche
salt
peppar
en smula chili, gärna med limesmak
400 gr torskfilé, lätt tinad
400 gr kokta scampi (eller räkor, kräftstjärtar, musslor etc... vad du tycker om!)
Hacka rödlöken, dela champinjonerna och skär zucchinin i skivor. Skiva vitlöksklyftorna. Hacka tomaterna grovt.
Fräs allt i lite milda eller olja, börja med löken.
Tillsätt vin, tomatpuré, fond, vispgrädde, creme fraiche, och kryddor. Låt koka upp. Smaka av. Tillsätt fisken i cm-tjocka skivor. Låt allt bli varmt tills fisken är genomkokt. Tillsätt scampi/räkor/kräftstjärtar. Låt bli varmt. Skaldjuren bör inte koka, då blir de sega! Servera med ris, eller kokt potatis!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar