Gott till buffé eller grillat.
Sätt ugnen på 200 grader. Börja med att göra pajdegen.
2,5 dl vetemjöl
lite salt
0,75 dl kesella (gärna lätt)
0,75 dl flytande milda
1 msk vatten
Blanda allt utan vattnet, gärna i matberedare. Kör, tillsätt vattnet sist - bara så mycket att degen "går ihop" till en smidig boll.
Tryck ut i pajform - den räcker till en ganska stor form. Grädda pajskalet 10 minuter, och gör under tiden fyllningen.
Riven ost, gärna av någon sort med lite extra smak i, cirka 7 dl. (funkar att blanda olika sorter, riv ner de rester du har i kylen!)
ca 5-6 ägg
Resten av kesellan (lite creme fraiche funkar också)
ca 2-3 dl mjölk eller grädde
salt & nymald peppar
Om du vill kan du nu lägga i någon grönsak i botten. Saker som funkar är kokt brocolli (då är det gott med lite smulad ädelost också), champinjoner, grillad paprika i bitar från burk, sparris, etc. Blanda inte allt utan välj 1-2 saker.
Om du vill kan du toppa med lite tomater.
Grädda ca 40 minuter i ugnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar