Till mina älskade som behöver det bäst!

Jesper & Rebecca, Dennis, Ninni & Isak, Sofie, David, Hanna, Boel & Alva!

måndag 26 juli 2010

Ostpaj

Gott till buffé eller grillat.

Sätt ugnen på 200 grader. Börja med att göra pajdegen.

2,5 dl vetemjöl
lite salt
0,75 dl kesella (gärna lätt)
0,75 dl flytande milda
1 msk vatten

Blanda allt utan vattnet, gärna i matberedare. Kör, tillsätt vattnet sist - bara så mycket att degen "går ihop" till en smidig boll.

Tryck ut i pajform - den räcker till en ganska stor form. Grädda pajskalet 10 minuter, och gör under tiden fyllningen.

Riven ost, gärna av någon sort med lite extra smak i, cirka 7 dl. (funkar att blanda olika sorter, riv ner de rester du har i kylen!)
ca 5-6 ägg
Resten av kesellan (lite creme fraiche funkar också)
ca 2-3 dl mjölk eller grädde
salt & nymald peppar

Om du vill kan du nu lägga i någon grönsak i botten. Saker som funkar är kokt brocolli (då är det gott med lite smulad ädelost också), champinjoner, grillad paprika i bitar från burk, sparris, etc. Blanda inte allt utan välj 1-2 saker.

Om du vill kan du toppa med lite tomater.

Grädda ca 40 minuter i ugnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar