Den här kakan blir en hel långpanna, du fyller den med nästan vad som helst.. Ska du baka till många och vill att det ska gå snabbt är den perfekt!
6 ägg
4 dl socker
6 dl mjöl
4 tsk bakpulver
200 gr smält margarin
Välj sedan - eller blanda!
- Äppelklyftor, vända i kanel & socker (blanda kanel & socker i stor burk, släng i äppelklyftorna, sätt på locket o skaka!)
- blåbär, lite kardemumma i smeten blir gott då
- vinbär - lite vaniljsocker i smeten
- rabarber i bitar
- hallon - gärna med lite vanilj i smeten
- björnbär
... eller något annat gott du vill ha i! Bären kan vara färska eller frysta.
Små klickar med en fast sylt funkar också.
Sätt ugnen på 175 grader. Smält margarinet, och låt det svalna. Smörj en braspanna och bröa sedan. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver och ev. smaksättning och blanda sedan ner försiktigt i smeten. Rör ner det smälta avsvalnade smöret i en tunn stråle.
Häll smeten i braspannan. Strö över bären. Grädda på andra falsen nerifrån i cirka 50 minuter.
Skär i rutor! Servera som den är, eller med vaniljsås, vispad grädde eller en klick glass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar