Höst! Ett lite ombyggt recept som blev riktigt gott :)
1 kg kycklingfilé, helst majskyckling
1 pkt bacon, gärna lite tjockare hårt rökt
Lite buljong, vatten och vitt vin
salt & peppar
Pasta:
ca 10 lasagneplattor (eller färsk)
4 burkar kantareller
1 gul lök, gärna ny lök, eller några charlottenlökar
salt o peppar
1 tsk maizena
3 dl matlagningsgrädde
2-3 dl riven ost, gärna stark
sås:
2 dl matlagningsgrädde
1 l kycklingbuljong, eller grönsaksbuljong (Bongs på flaska är bäst tycker jag! 1 l vatten + 1/4 flaska blir bra)
2 dl torrt vitt vin, matlagningsvin funkar. Inget sött!
Grönsakswok:
1 squash
2 paprikor
1 ask coctailtomater
sockerärtor
rucola
lite olivolja
Funkar bra att improvisera o ha andra grönsaker också :)
Sätt ugnen på 200 gr. Blanda allt till såsen i en gryta, vispa ihop och låt koka en bra stund, tills det är ungefär 1 liter kvar.
Skölj kantarellerna i ett durkslag, låt rinna av. Hacka löken. Stek tillsammans i stekpanna, tillsätt sedan grädde, salt, peppar, låt koka ihop några minuter. Blanda ett par teskedar maizena i lite kallt vatten, rör ner.
Nu: Lägg kantarellröran i botten på en form, sedan lasagneplattor över. Häll över såsen, sedan den rivna osten. Sätt in i ugnen, cirka 20 minuter. Är man superambitiös gör man små rullar av lasagneplattorna - cannelloni ;) Enklast med färska lasagneplattor i så fall..
Har du en stekpanna med lock? Behövs inte, det kan puttra utan, men går fortare och blir lite saftigare med lock.
Stek baconet, ta upp och ställ åt sidan. Stek kycklingfiléerna i baconfettet, salta och peppra. Ös i lite buljong, vatten och vin, lägg på locket och låt småputtra.
Skär alla grönsakerna i bitar, woka sedan allt utom rucolan. Det får gärna vara lite spänst kvar i grönsakerna!
Dags att servera? Kolla så att kycklingfilén är klar (den borde vara det flera gånger om) Vänd ner rucolan i grönsakerna, lägg kycklingfiléerna ovanpå, sist baconet. Servera med pastan. Så gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar