Till mina älskade som behöver det bäst!

Jesper & Rebecca, Dennis, Ninni & Isak, Sofie, David, Hanna, Boel & Alva!

söndag 16 oktober 2011

Lååångkok

4 port
800 gr oxbringa eller högrev
ca 75 cl rött vin
7-8 dl vatten & fond
1 kvist timjan
3 vitlöksklyftor
2 st gul lök
1 morot
3-4 enbär
2 msk chilisås
några torkade trattkanterller eller trumpetsvampar om du har
smör/margarin
maizena
120 gr kantareller
150 gr tärnat bacon

Sätt ugnen på 100 C (lite över om du är osäker på hur het din ugn blir)
Bryn köttet runt om. Lägg i en gryta. Skala lök, morot, vitlök, bryn och lägg i grytan. Slå på vin och buljong. TIllsätt chilisås, svamp och enbär. Lägg på lock, sätt in i ugnen 3-4 timmar. Lyft upp köttet, låt kallna. Koka ihop buljongen tills hälften återstår. Red av med maizena utrört i lite kallt vatten.
Stek bacon, sedan svampen. Skär köttet i skivor, värm det i lite av såsen. Vänd ner svamp och bacon, garnera med timjan.
Potatis och något grönt till!

Stek

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar