Enkel, knäckig och en favorit! Kan göras i springform, men det är risk för att smöret läcker lite ner i ugnen. I en smord och bröad pajform släpper den lättare.
140 gr smör
2 dl socker
1 ägg
2 dl mjöl
2-3 äpple
Rör socker och margarin vitt och luftigt. Tillsätt ägget. Sist mjölet.
Bred ut smeten i en smord och bröad form. Stick ner äppelklyftor.
Grädda i 175 grader, ca 40 minuter. Tiden beror lite på ugn, och om du gör dubbel sats. När den ser välgräddad och fin ut är den klar :)
God som efterrätt, med lite vispad grädde eller vaniljsås.
Hej! Denna kakan har jag bakat sedan 1980. Fick receptet av min mamma och tycker fortfarande att det är den godaste äppelkakan. Även mina barnbarn uppskattar ”mormors” äppelkaka. Blev jätteglad att jag hittade receptet här hos Tina. Varma hälsningar Birgit från Göteborg
SvaraRaderaReceptet fanns från början i Allt om Mat, förutom äpplen brukar jag använda degen till svarta vinbär, krusbär eller vad som finns i säsong.
SvaraRadera