Pajdeg
75 g smör eller margarin
2 1/2 dl vetemjöl
ca 0,75 dl kesella/kvarg
Fyllning
250 g färsk grönkål
3 rödlökar
1 msk milda
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl riven cheddarost, eller annan god ost
1/2 - 1 dl grovhackade valnötter
Äggstanning
3 ägg
2 dl vispgrädde, kan bytas ut till viss del mot kesella
1 dl mjölk
salt, peppar
Pajskal: Skär smöret i bitar och hacka ihop med mjölet. Tillsätt kesella och arbeta ihop en deg. Tryck ut den i en pajform, ca 24 cm i diameter. Om du har tid, kan du låta den vila en stund.
Sätt ugnen på 200°C. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
Fyllning: Grovhacka grönkålen och koka i lättsaltat vatten i några minuter.
Skala och skiva löken. Fräs lök och grönkål i milda i en stor stekgryta. Salta och peppra.
Äggstanning: Vispa ihop ägg, grädde/kesella och mjölk.Smaksätt med lite salt o peppar.
Fördela grönkålsblandningen och osten i pajskalet. Häll över äggstanningen. Strö över valnötterna.
Grädda i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter.
Vilken härlig receptsida du har. Ska definitivt testa grönkålspajen!
SvaraRaderaKram Kim :-)