Till mina älskade som behöver det bäst!

Jesper & Rebecca, Dennis, Ninni & Isak, Sofie, David, Hanna, Boel & Alva!

lördag 6 februari 2016

Hollandaisesås

100 g smör   
2 äggulor   
0,5 krm cayennepeppar   
2 msk torrt vitt vin

citronsaft

Smält smöret på låg värme. Dra kastrullen åt sidan och låt proteinet (ljust skikt) sjunka till botten. Låt det svalna till max 50-60 grader.
Värm vatten i en rymlig kastrull.
Vispa äggulor och vin i en mindre kastrull. Ställ den i vattenbadet och vispa tills blandningen tjocknat.
Ta kastrullen ur vattenbadet. Vispa ner det smälta smöret, lite i taget, i äggblandningen. Var noga med att inte få med bottenskiktet. Smaka av med citronsaft och cayennepeppar, och lite salt.
Servera genast eller ställ åt sidan, och värm mycket mycket försiktigt, inte över 70 grader!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar