3 kycklingfiléer, eller motsvarande mängd i lårfilé.
3 klyftor vitlök
1 msk ingefära
2 tsk sichuanpeppar, mortlad
1 tsk chiliflakes
1 broccolistam (utan bukett), skalad och skuren i 2 x 2 cm bitar
1 stor morot
6 salladslökar
2 dl cashewnötter
neutral olja att steka i, raps eller jordnöt.
Marinad
2 msk japansk soja
2 msk balsamvinäger
2 tsk potatismjöl
Sås
2 msk balsamvinäger
2 msk japansk soja
2 tsk sesamolja
2 msk strösocker
2 tsk potatismjöl
Jasminris
Skär kycklingen i bitar, ca 2 cm typ kuber. Blanda marinaden. Låt kycklingen dra i marinaden.
Skala och finhacka vitlök och ingefära. Skär broccoli, morot (skala först) och salladslök i 1 cm bitar.
Blanda såsen.
Koka riset.
Hetta upp oljan i wokpanna, den ska vara het. Lägg i vitlök, ingefära, peppar och chili.Tillsätt kycklingen och låt en bli färdig, med lite färg. Lägg undan i en skål.
Stek broccoli och morot ett par minuter, därefter salladslök. Tillsätt kycklingen igen, slå över såsen. Toppa med nötterna. Servera!
Supergott - funkar också att finstrimla lite sockerärtor i.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar