Just nu testar jag att göra egen pasta - med en nyinköpt passtamaskin är det riktigt roligt!
Enklaste receptet verkar vara det bästa :)
2-3 personer
3 dl durumvetemjöl
2 ägg
ca 1/2 dl vatten
Knåda länge, tills du har en riktigt fast klump. Låt vila minst 30 minuter i kylen.
Dela i fyra bitar, knåda dem lite avlånga, kavla till dem så att de blir hyfsat platta.
Om du har pasta maskin, kör dem i den. Man börjar på bredaste, och kör igenom flera gånger tills den är tunn och finn. Låt den torka till.
Lyxig oxfilé till pastan
En riktigt god rätt - enkel men funkade perfekt till pasta.
300 gr oxfilé (eller något annat bra kött)
1 röd lök
200 g champinjoner eller kantareller
1 vitlöksklyfta
2 dl vatten, 1 msk fond, kantarell eller kalv
1 dl rött vin
1 msk soja
3 dl grädde
2 dl hackade, färska örter
salt och peppar
rikligt med riven färsk parmesan
Skär köttet i mindre bitar. Strimla rödlöken och skär ned svampen i mindre bitar. Finhacka vitlöken,. Bryn köttet hastigt i en het panna med en klick smör. Ta upp ur pannan. Sänk värmen. Fräs svamp och lök. När svampen
börjat ge ifrån sig vätska och svamp och lök fått en gyllene färg,
tillsätt en klick smör. Pressa eller finhacka vitlöken och låt den steka
med. Lägg sedan i de brynta köttet. Slå på vatten, fond, rött vin, soja
och grädde. Låt allt koka ihop under cirka 10 minuter tills du fått en
tjock, krämig pastasås.
Koka upp rikligt med vatten i en kastrull och koka pastan. Hacka örter och rör ner cirka hälften av örterna. Rör om ordentligt. Smaka av med salt och peppar Strö över parmesan och resten av de färska örterna över pastan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar