Vi gjorde löksalt, det blev snabbt en favorit till det mesta!
Vilka grönsaker man använder kan man säkert variera hur mycket som helst. Här är det vi testade:
Ett stort knippe salladslök
En vitlök
En bit purjolök
1-2 dl finkornigt salt
ev vatten
Skölj, skala, rensa grönsakerna. Skär i mindre bitar så att de går ner i mixern. Det gör ingenting om de är fuktiga. Kör grönsakerna till en slät gegga.
Blanda i salt. Jag behövde inte tillsätta vatten, men det kan behövas för att det ska bli lagom.
Provsmaka så att det är lagom salt, jag hade i ganska mkt salt.
Torka blandningen helt torr i tunna lager på bakplåtspapper eller teflonpapper i torkapparat eller i ugnen på max 50 grader.
Bryt kakorna när de är torra, kör dem i mixern igen till ett fint pulver.
Det är lite lurigt med vad man lägger det på, ett bakplåtspapper av teflon funkar nog bäst. Det fastnar lätt.
Det kommer att bli fler varianter på eget salt, ser fram emot att chilin blir klar nu!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar