1 dl Japansk sojasås (lite ljusare och mildare än den vanliga)
1 dl mirin
1 dl saké
2 dl japansk buljong, dashibuljong. Finns veggo utan fisk.
2 msk strösocker
2 medelstora lökar, halvera och skär i skivor.
400g biff, nötkött, tunt skivat
100g glasnudlar
Serveras med
Japanskt ris (sushiris)
Inlagd ingefära
3 strimlade salladslökar
chili - samma sort som du får på typ thairestaurangen
Börja med att koka upp soja, mirin, saké, buljong, socker. Låt småkoka ihop några minuter.
Lägg i löken i pannan, låt koka ca 10 minuter.
Under tiden:
Sätt på 2 l gryta vatten till nudlarna. När vattet kokar, dra åt sidan, lägg i nudlarna. Låt ligga i 4 minuter, spola av i kallt vatten.
skölj riset, koka upp vattnet. Låt koka ca 10 min. 3 dl ca till 4 portioner.
Lägg i det strimlade köttet i pannan, tunt skivat, lite i taget så att kokningen inte avstannar.
Låt koka ca 5 minuter. Lägg i glasnudlarna, låt allt bli genomvarmt, koka någon minut.
Servera biffen med ris, ingefära, salladslök och chili!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar