6 personer
1 msk rapsolja
1 tsk cumminfrö
1 tsk torkade röda chiliflakes
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, fint hackade
5 cm ingefära, skalad och finhackad
2 tks malen kummin
2 tsk torkad koriander
1/2 tks gurkmeja
1/2 tsk salt
2 x 400 gr burkar gröna linser, alternativt 4 dl röda linser.
2 x 400 gr krossade tomater
1 tärning grönsaksbuljong, alt. flytande buljong
75 gr grekisk yoghurt till servering
Naan-bröd
300 gr vetemjöl
3 tsk bakpulver
3/4 tsk salt
2 msk sesamfrö
175 gr yoghurt
1 msk rapsolja
vatten
Linsgryta
Hetta upp olja, och tillsätt kumminfrö och chili, fräs dem 20 sek tills de börjar poppa. Tillsätt löken, stek tills den börjar mjukna. Tillsätt vitlök, ingefära, mald kummin, gurkmeja, salt och fräs i ytterligare 1 minut.
Tillsätt linser, tomater, buljong och 4 dl vatten, låt koka upp. Koka på svag värme i 10-15 minuter.
Naanbröd
Mixa mjöl, bakpulver, salt, sesamfrö. Tillsätt yoghurt och ca 75 ml vatten. Arbeta till en mjuk deg. Arbeta degen några minuter på mjölat bakbord. Dela i 6 delar. Rulla varje del och platta ut den försiktigt till ett halv cm tjockt bröd.
Hetta upp 1 tesked olja i en stor panna på medelhög värme. Stek bröden några i taget 1-2 minuter på varje sida, tills de är gyllenbruna och har puffat till sig. Håll dem varma i ugn tills du serverar dem.
Servera linsgrytan med grekisk yoghurt och varma naanbröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar