Till mina älskade som behöver det bäst!

Jesper & Rebecca, Dennis, Ninni & Isak, Sofie, David, Hanna, Boel & Alva!

tisdag 12 november 2019

Ingrids äppelkaka till många

En äppelkaka som bakades av Ingrid, enkel och snabb att göra, med knaprigt täcke.

Receptet räcker till en större form, jag brukar skala ner det till hälften (då räcker den fortfarande till familjemiddagens efterrätt).

Äpple - till en stor form (tänk stor braspanna). Jag brukar ha generöst med äpple i den här. 10-15 st minst.

500 gr margarin
375 gr socker (ca 4 dl)
550 gr havregryn (15 dl)

Börja med att skala och klyfta alla äpplen. Lägg dem i smord form. Om du vill kan du dofta över lite kanel.
Smält margarin i en gryta, rör ner socker och sen havregryn. Strö över.
175 grader i ca 30 minuter.

Servera med vaniljsås.

Lathund till halverat recept:
6-7 äpple
250 gr margarin
2 dl strösocker
7,5 dl havregryn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar