Till mina älskade som behöver det bäst!

Jesper & Rebecca, Dennis, Ninni & Isak, Sofie, David, Hanna, Boel & Alva!

lördag 4 april 2020

Marinerade kotletter i svampsås

Fläskkotletter är ganska tråkiga om man inte smaksätter ordentligt. Här är ett recept som ger en riktigt god sås!

Marinad
1/2 dl vitt vin
2 msk chilisås
Svartpeppar
2 msk ljus soja
En rejäl skvätt worchestersås
Italiensk salladskrydda

Låt kotletterna ligga i marinaden när du förbereder resten. Spara marinaden sen, den ska med i såsen!

250 gr färska champinjoner, rensas o delas. Fräs i en panna i lite smör.

1 charlottenlök, finhackas.

Blanda resten av ingredienserna i en skål:
Ca 3 dl grädde
1 dl creme fraiche
1 msk senap, dijon eller liknande
Salt
Nymald svartpeppar
Italiensk salladskrydda och ev löksalt

Fräs kotletterna tills de fått fin färg. Lägg i charlottenlöken. Slå över marinaden och låt bräsera tills nästan allt är borta. Lyft ur kotletterna. Bottenred med ett par matskedar vetemjöl.
Slå över gräddblandningen, låt koka upp. Späd med mjölk om det behövs.Lägg tillbaka kotletterna och låt dem småkoka tills de är riktigt klara.

Servera med gratäng/ pasta/ ris och grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar