Till mina älskade som behöver det bäst!

Jesper & Rebecca, Dennis, Ninni & Isak, Sofie, David, Hanna, Boel & Alva!

onsdag 8 juli 2020

Shogayaki - ingefärssnitzel på japanskt vis

Snabblagat och otroligt gott!
Tunt skivad fläskfilé
salt
nymald svartpeppar
1 matsked neutral olja (solros)
1 vårlök

1/4 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tesked riven färsk ingefära

2 matskedar japansk sojasås (lite ljusare)
2 matskedar mirin
2 matskedar sake
1 tesked socker

Förbered såsen: Riv ingefära, lök, vitlök i en skål. Tillsätt soja, mirin, sake och socker.
Finhacka vårlöken.
Krydda köttet med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna, ganska het. Stek köttet snabbt, så att det får färg och blir tillagat. Överstek inte, då blir det torrt och hårt. Häll över såsen, toppa med vårlöken. Servera med en gång!

Gott med ris, gärna någon sidorätt som tunt skivad vitkål som fräses med lite kryddor och tomater.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar