Ett gott och enkelt tillbehör till en köttgryta!
115 gr brödsmulor, typ rivet torrt bröd
115 gr vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
115 gr smör
1 lätt uppvispade ägg
Salt, peppar och någon form av örtkrydda (persilja, rosmarin, löksalt etc)
Blanda alla torra ingredienser. Riv smöret på grova sidan på rivjärnet. Blanda ner i mjölet. Blanda sedan ner äggen.
Forma små bollar, jag gillar dem när de är ca 2 cm i diameter. När grytan närmar sig klart, lägg i dem på ytan. Lägg på locket, och låt dem koka med ca 20 min, tills de svällt upp lite.
Du kan också sätta in hela grytan i varm ugn, och pensla dem med lite olja. Låt sedan grytan gå i ugnen på 225 grader såsdår, tills de puffat upp och fått färg (då utan lock).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar