1 msk rapsolja
1 stor gul lök, grovt hackad
2 msk riven ingefära
2 klyftor vitlök, tunt skivade
8,5 dl grönsaksbuljong
500 g morot, tunt skivad (gärna ekologisk, det gör skillnad i soppan)
400 gr cannelinibönor inklusive spad (färdiga på tetra/burk), funkar även med andra bönor.
Hetta upp oljan i gjutjärnsgryta, lägg i lök, ingefära och vitlök, låt fräsa mjuk ca 5 minuter.
Tillsätt buljong, morot och bönor. Låt koka 20-25 minuter, tills moroten är genomkokt.
När allt är klart, kör med stavmixer. Om du vill ha lite mer textur i soppan, ta upp en tredjedel innan du mixar, och häll sedan tillbaka den.
Gott att toppa med lite strimlade mandlar.
Ät med något gott bröd till, en värmande och god soppa!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar